Om mig

Jag är född och uppvuxen i Lekaryd i hjärtat av Småland. Mitt stora intresse har alltid varit att måla, teckna och tillverka med mina händer. Min första oljemålning gjorde jag när jag var 12 år och det blev en stor sådan. Signaturen blev mitt andra förnamn som är Liz. Jag började studera på en Bild o Form utbildning i Växjö när jag var 17 år, har sedan dess gått på Capellagården, Öland, Ölands Målarskola och Hovedskous Målarskola i Göteborg. 

Parallellt med mitt måleri har också funnits ett stort intresse för hälsa. Så jag har utbildat mej även inom detta område och är naturterapeut. har varit i Kina och sett både hur man tar hand om människors hälsa och deras konst. Det som är viktigt för mej är att vi mår bra i både kropp och själ för kunna leva ett gott liv.

Jag har arbetat, och gör fortfarande, på egen mottagning (Kraft & Inspiration) med hälsa sedan 1985, ateljé med måleri, varit lärare inom Bild o Form på flera skolor men sedan 2003 på egen skola, Borås Målarskola.

Jag har kontinuerligt "Krafton"kvällar på landet i ett gammalt hus. Tillsammans med Pernilla på Push development har vi dessa energifylld kvällar och får mer kunskap om oss själva, altet och hur vi kan leva ett gladare liv.

Jag har haft utställningar runt om i södra Sverige, arbetat på uppdrag, gjort väggmålningar mm Har deltagit i flera utställningar på konstmuséer. Hösten 2003 startade jag Borås Målarskola, våren 2005 startades Galleri i Backen, Borås. Blev invald i Höglandets konstronda hösten 2005. 2012 startade jag Konstpromenaden i Gesebol, valdes in i Gyllene Hindens konst och hantverksgrupp 2013.Där jag även var Galleriansvarig.

Jag målar i olja, akvarell och tecknar. Jobbar med glas till smycken bla. Det är svårt för mej att välja ut en av dessa tekniker som jag utövar mest. Jag har de olika teknikerna till olika saker och i olika sammanhang. Till en del bilder skriver jag även text.En del blir små sagor.                                                                                                      När man ser mina bilder så vill jag att människor ska uppleva någon känsla av glädje, vardag och liv.

Jag jobbar även på uppdrag om ni tex vill ha en speciell bild till något, vykort, present, etikett osv..