Terminskurser Borås Målarskola

Terminskurser

Borås Målarskola har terminskurser både vår och höst. Har du aldrig målat eller redan målar en del så kan du komma och vara med. Man anmäler sig terminsvis. Jag har en nedre åldersgräns på 15 år.

Vill du göra arbetsprover för att söka utbildningar så kan du göra det med.

På mina kurser tycker jag det är viktigt att man får lära sig grunderna ordentligt så man senare kan måla fritt och välja utan att bli osäker på hur det blir eller fungerar. Till att börja med så har jag en del enklare övningar både för högra och vänstra hjärnhalvan för att komma igång.

Övningarna är mycket för att lära sig om färgerna och för att släppa rädslor och full kontroll. Det är viktigt att det blir roligt att måla både själv och i grupp.

På Borås Målarskola är vi avkopplade, nedkopplade och avstängd mobil under målarkursen. Många är i dag stressade av alla ljud och det är störande med plingande och surrande.

Behöver du ringa så går det bra utanför rummet.

Jag använder Artisan´s och Lukas linoljefärg. Det är en oljefärg som är löslig i vatten så även de som ej tål lukt kan vara med. Man rengör allt i vatten.

I akvarell använder jag tubfärg som Sennelier och Cotman. Jag tycker de är lättare att måla med och det blir lättare att få med sig mer pigment.

I alla teknikerna utgår jag från 5 färger (+vit i olja). Utifrån dessa lär jag ut hur vi skapar färgcirklar och kan få fram alla önskade färger och nyanser. På så sätt blir alla färgerna i din bild ”släkt” och det skapar harmoni och balans i målningen. Färgerna är miljövänliga och finns att köpa på målarskolan.

Kurserna är både dag och kvällsgrupper olika dagar på jämna respektive ojämna veckor.

Du kan ta igen missad gång i annan grupp i mån om plats samma termin.

Kommande terminskurser

Se Våra Terminskurser Galleri